Syera Z

Hari Anugerah dan Hari Koperasi
Friday, 29 June 2012 ? 0 Atashinchi ?
Assalamualaikum,

Hai korang. Yes, I know, lama tak update kan? So sorry. Guess what? Syera ialah penerima anugerah mata pelajaran terbaik dan ...... apa entah tak ingat. Tapi majlis tersebut masih belum berlangsung. Akan diadakan pada 4 dan 5 haribulan, bulan 7 berserta dengan Hari Koperasi. At first dapat tahu calon penerima anugerah mestilah shock. Dah la 4 haribulan tu Syera nak pergi kem, tapi terpaksa dibatalkan sebab penerima mesti berada pada hari tersebut untuk menerima hadiah. Tapi berbangga lah jugak sebab Syera tercalon. Alhamdulillah.

Kawan kawan Syera pun berbangga, sort of. Syera nak minta maaf kat kawan kawan Syera sebab tak dapat pergi bersama mereka ke kem tersebut. Sorry girls :( Firstly, Syera nak pergi sangat kem tu sebab boleh luangkan masa dengan the girls tapi Syera pun ada jugak 'tak nak' pergi tu. Faham tak? Because Hari Anugerah tu bersertakan Hari Koperasi dan Hari Koperasi tak belajar so nanti ada lah banyak pasangan bercinta yang berdating. Hehehe -,- Tapi Syera nak berdating dengan sapa? Actually tak ada sesapa pun, just nak usha someone. Syera ambil kesempatan yang maybe hari tersebut ialah hari yang sesuai untuk amati wajah tersebut puas puas. Bukan maksud takut ditolak but malu, takut, cuak nak confess. Nak bercakap dengan dia pun tak keluar apa pun. Syera nak berjalan depan dia pun rasa serba salah. And Syera tak nak mention siapa gerangan jejaka tersebut. Takut ada yang terperasan kan. FULLSTOP!

Semua bestfriends Syera pergi kem tu except my childhood bestfriend, Fieza. Dia ni kalau Syera tak pergi dia pun tak pergi lah. Macam tu pulak kan. Biasa lah budak baru pindah sekolah, mesti susah nak sesuaikan diri with the girls, tapi actually Fieza tu sporting sangat. Happy Go Lucky. Banyak orang yang senang hati dengan dia. Syera rasa bersalah lah pulak, sebab Syera dia pun tak nak pergi. Sorry :( Sunyi lah hari Hari Anugerah/ Koperasi tu kalau tak complete kawan kawan Syera. Ada diorang best sangat. Ada diorang boleh lah dekat sikit dengan jejaka tu, sebab diorang tu main cakap je dengan sesapa pun. Mangsa yang terkena tu pun mesti lekat jugak dengan kami. Gila gila lah katakan.

What ever matters, I hope the best for myself in the future and wish the best luck for my girls. I Love You. Assalamualaikum.


Thanks for reading :) Do come again.




Older Post


// Forever Young-One Direction